Studentbostäder i Kristianstad

Är du sugen på att bo i en kulturhistorisk miljö med närhet till vattnet? Då är Kristianstad staden för dig! Kristianstad är Skånes fjärde största stad, beläget i norra Skåne. Hammarsjön i söder och Araslövssjön i norr möts vid en å som rinner genom stadskärnan som präglas av charmiga hus och mysiga kullerstensgator. Längs vattnet finner du härliga promenadstråk, parkområden och restauranger.  

Högskolan i Kristianstad är en av landets mest populära högskolor och ligger lättillgängligt i stadens norra delar, strax söder om våra studentbostäder. Högskolan undervisar cirka 14 000 studenter och erbjuder ett brett utbud utbildningar. Undervisningen bedrivs i ett tidigare regementsområde som numera andas studentliv och lärande. Kristianstad är en medelstor stad som erbjuder ett trivsamt studentliv, ett charmigt campus och goda möjligheter till nöjen och fritidssysslor.

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad i Kristianstad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Kristianstad 

Studentlivet i Kristianstad erbjuder ett varierat utbud aktiviteter och saker att utforska vare sig du är intresserad av idrott, kultur, natur eller företagande. För den sportintresserade finns här allt från klättring och segling till lagidrott och goda motionsmöjligheter. Naturen som omger staden erbjuder goda möjligheter till vandring, cykling och bad. Staden har även en lång kulturell historia – du kan till exempel besöka Sveriges första filmstudio eller Konsthallen för den konstintresserade. Högskolans studentkår jobbar aktivt med olika initiativ och evenemang för ett aktivt och socialt studentliv.  

Det är enkelt att ta sig till och från Kristianstad. Med Pågatåg eller Öresundståg åker du smidigt till Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn samt österut mot Karlskrona. Stadsbussar trafikerar innerstaden och regionbussen erbjuder resvägar mot Österlen, Ystad och övriga Skåne.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Kristianstad?    

Våra studentlägenheter i Kristianstad förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Kristianstad

 

Karta över våra områden i Kristianstad