Växjö stad

Studentlägenhet i Teleborg

Välkommen till Teleborg! För dig som studerar i Växjö erbjuder vi studentbostäder i den gröna stadsdelen Teleborg. Ett mysigt boende omgivet av småländska fält och skogspartier med universitetsområdet och affärer inom gångavstånd. Vill du bo i ett trivsamt och naturnära område nära universitetet med tydlig studentikos prägel? Då är studentlägenheterna i Teleborg med goda möjligheter till ett aktivt studentliv platsen för dig. 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Växjö? 

Alla våra studentbostäder i Växjö förmedlas via vår bostadskö. Här är våra lediga studentlägenheter

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo i Teleborg? 

Studentbostäderna är attraktivt belägna strax söder om Växjös centrum. Teleborg är omgivet av småländska fält till öst och skogspartier i väst, och här bor du i lantlig omgivning, med Linnéuniversitetet en kort minuters promenad bort. Till Växjö innerstad tar du dig smidigt på 15 minuter med buss strax utanför porten.  I Teleborg har du nära tillgång till idrottsplatser, Padelbanor, Lidl, ICA och vackra promenadleder i ett område som andas studentliv. I den närliggande Teleborgskogen hittar den löpvilliga två kilometer av upplyst motionsspår. Populära studentklubben Sivans liggen i nära anslutning till området, precis vid campus.  

Studentlägenheterna i Teleborg

De sammanlagt 72 studentlägenheterna i Teleborg är fördelade på sex tvåplanshus uppförda år 2006. Här finner du ljusa och välplanerade studentlägenheter. Vi erbjuder här effektivt planerade enrumslägenheter om 29 kvm med eget badrum, kök med kyl/frys, ugn med spishäll och goda förvaringsmöjligheter. Bostaden kommer med tillhörande förråd och utanför finns det tillgång till parkering.    

Våra studentbostäder i Teleborg erbjuder bland annat:  

  • Grönområden och fält som omsluter bostäderna i alla riktningar 
  • Gångavstånd till universitetsområdet och matbutiker 
  • 15 minuter till Växjös innerstad med buss 
  • Promenadstråk mellan fälten och upplyst motionsspår ett stenkast från porten 
  • Ljusa och stora enrumslägenheter 
  • Hyresfritt under sommaren med tio månaders hyra 

I hyran ingår el, värme, vatten, tv och bredband. 10 månaders hyra tillämpas, två månader hyresfritt. 

Lägenhetstyp Antal Boyta Planlösning
1 Rok. 72 29 kvm Ladda ner PDF