Studentbostäder i Växjö

Växjö är en av Sveriges snabbast växande städer och kallas ofta för Sveriges mediecentrum på grund av mängden Radio och TV som produceras i staden. Växjö har även kommit att bli något av en IT-hub med fler företag som söker sig till denna knutpunkt i hjärtat av Småland. Vare sig du är intresserad av shopping, kultur, idrott eller annat, finner du här en uppsjö möjligheter och aktiviteter.  

I Växjö finner du ett etablerat och unikt studentliv samt gott om möjligheter till extrajobb, aktiviteter och sociala sammanhang. Linnéuniversitetet är ett av landets mest populära universitet med ett campus som verkligen andas studentliv.

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Växjö 

Strax söder om centrala Växjö ligger bostadsområdet Teleborg. Här ligger Linnéuniversitet och studentcampus. Teleborg är en stadsdel som andas studentliv och här finner du allt du kan tänkas behöva för ett givande, socialt och bekvämt studentliv. Tillvaron beskrivs ofta som en härlig studentbubbla med trevlig och familjär stämning. För den som vill utforska övriga Växjö tar du dig enkelt till centrum med shopping, barer, restauranger, biograf och annat. Naturen kring Växjö bjuder in till gott om rekreationsmöjligheter. Evedals badplats är en mycket populär badstrand med massor av aktiviteter som kanotuthyrning, bangolf och vandringsleder.  

Växjö är en knutpunkt med inte minst sex riksvägar som möts. Du tar dig enkelt runt i närliggande område med såväl buss som tåg. Som student har du 25 procents rabatterat pris på pendlingskort hos Länstrafiken Kronoberg. Uppvisande av giltig studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Studentkort (STUK) med resesymbol är ett krav. Småland Airport ligger i nära anknytning till staden och här går både nationella och internationella avgångar.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Växjö?    

Våra studentlägenheter i Växjö förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Växjö

 

Karta över våra områden i Växjö