Studentbostäder i Trollhättan

Trollhättan är en kreativ stad med gott om plats för framtidsdrömmar. Staden är bland annat känd genom Saab, GKN Aerospace, Film i Väst och Fall- och slussområdet. Här får du det bästa av en småstads närhet och lugn samtidigt som den erbjuder gott om möjligheter till en aktiv och social vardag. Trollhättan har en rik historia och här finner du många spännande naturområden. Bland annat har Trollhättan utsetts till Sveriges främsta friluftskommun. Med ett stort utbud av bra shopping, restauranger, pubar och uteställen, är Trollhättan en studentstad som är lätt att trivas i.

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Trollhättan 

En ny stad, nya vänner och en ny vardag kan många gånger kännas överväldigande – men samtidigt väldigt roligt och spännande. Högskolan Väst är stadens lärosäte och ligger beläget bekvämt i centrala Trollhättan med närhet till bilparkering, tåg och buss. Om du har några frågor om Högskolan Väst finns alltid Studentkåren där att guida dig i det nya studentlivet. Studentkåren anordnar även aktiviteter och evenemang som gör det enkelt att träffa andra studeranden och framtida vänner.  

Trollhättan har lättillgänglig kollektivtrafik med goda bussförbindelser som gör det enkelt att ta sig runt staden. Det är även en väldigt cykelvänlig stad med avstånd som lämpar sig väl för cykelpendling. Med cykeln upptäcker du enkelt både Trollhättan och närliggande platser.  

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Trollhättan? 

Våra studentlägenheter i Trollhättan förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Trollhättan

 

Karta över våra områden i Trollhättan