Studentbostäder i Ronneby

Söker du en mindre studentstad med karaktär, är Ronneby platsen för dig. Goda förbindelser till övriga Blekinge gör det enkelt att upptäcka närliggande städer. Du pendlar enkelt till Karlskrona och Blekinges Tekniska Högskola på ca 30 minuter. Yrkeshögskola Kunskapskällan ligger strax söder om centrala Ronneby.  

Ronneby är Blekinges äldsta stad med en rik historia som präglas av charmiga trähus och mysiga smågator. Parken runt Ronneby brunn anses vara en av Europas vackraste. Ronnebyån skär igenom stadskärnan och skapar ett trevligt promenadstråk. Ta en tur längs vattnet, fika på ett mysigt café eller strosa bland småbutiker och vackra trähus! 

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Ronneby 

Studentlivet i Ronneby är mångt och mycket sammanvävt med vad som erbjuds i Karlskrona. Avståndet och pendlingsmöjligheterna gör det enkelt att ta del av de aktiviteter som högskolan erbjuder. Utöver det finns det en uppsjö intressanta saker att upptäcka i Ronneby. Staden omges av vacker natur med gott om rekreationsmöjligheter. Här finner du allt från vackra sjöar och vattendrag till gröna skogar och rullande kullar. Ett besök hos Ronneby Brunn är ett måste. Där arrangeras mängder av evenemang och aktiviteter året runt. Fira gärna midsommar eller någon annan högtid i denna fantastiska miljö.  

Ronneby är en mindre stad som du enkelt upptäcker på cykel. Affärer, butiker, restauranger och barer ligger oftast på behagligt gång- eller cykelavstånd. Ronneby station ligger centralt, längs med Ronnebyån. Där tar du enkelt buss eller tåg till närliggande städer i Blekinge som till exempel Karlshamn i väst eller Karlskrona i öst. Som student får du 25% rabatt på ordinariebiljett hos Blekingetrafiken vid uppvisande av giltig studentlegitimation med resesymbol.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Ronneby?    

Våra studentlägenheter i Ronneby förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Ronneby

 

Karta över våra områden i Ronneby