Studentbostäder i Örebro

Örebro är en av landets större städer och ligger strategiskt placerad med bekväma avstånd till Stockholm, Göteborg och Oslo – något som historiskt gjort staden till ett logistik- och handelscentrum. Sjön Hjälmaren i öst och Svartån, som rinner genom staden, ger Örebro en härlig närhet till vattnet. Örebro slott ligger mitt i stadskärnan och är ett karaktäristiskt landmärke för en stad med en rik historia. På sommaren samlas folk längs kajen för att åskåda slottet och umgås.  

Örebro är en möjligheternas stad med ett stort utbud aktiviteter. Här finns någonting för alla vare sig du är intresserad av kultur, idrott, företagande eller annat. Det finns gott om möjligheter till extrajobb under din studieperiod och fler företag startar samarbeten med stadens snabbt växande universitet.  

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Örebro 

Örebro har ett blomstrande studentliv som erbjuder en uppsjö aktiviteter och sysselsättningar. Örebro universitet är ett av landets mest expansiva lärosäten. Stadens studerande sätter idag en tydlig prägel på stadskulturen och det dyker ständigt upp nya initiativ som främjar ett aktivt och socialt studentliv. Universitetet har ett brett utbud program och kurser som lockar studenter från hela landet. Utöver alla aktiviteter kopplade till lärosätena kan du ägna tid åt mycket annat. Det finns gott om möjligheter till idrottsutövande och motion, muséer och landmärken att besöka och inte minst badplatser att upptäcka. Det är enkelt att hitta sin plats i Örebro tillsammans med alla andra studenter.  

Med kollektivtrafiken tar du dig enkelt runt i staden med buss. Som student får du 20 % rabatt på periodbiljetter med uppvisande av giltig studentlegitimation och ID. Du tar dig smidigt med tåg till såväl Stockholm som Göteborg och andra närliggande städer. Örebro är framför allt en cykelstad med avstånd som lämpar sig väl för cykelpendling.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Örebro?    

Våra studentlägenheter i Örebro förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Örebro

 

Karta över våra områden i Örebro