Studentbostäder i Olofström

Välkommen till Olofström - ”Sveriges Sydligaste Vildmark”. Olofström ligger beläget i Blekinge i sydöstra Sverige och är omgiven av vackra sjöar och storslagen natur. För den naturintresserade finns det här mycket att njuta av. Fiska i en av de många sjöarna, ta en cykeltur genom det vackra landskapet eller paddla kanot.  

Stadskärnan består av mysiga smågator med mindre butiker och caféer. De korta avstånden gör det smidigt att upptäcka och närheten till det mesta gör vardagen bekväm och smidig. Området har en lång författartradition som den intresserade kan finna mycket glädja av att upptäcka.  

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Olofström 

Studentlivet i Olofström präglas av en familjär och vänlig stämning. Varje år söker sig studenter till Yrkeshögskolan Syd som erbjuder utbildningar relevanta för en modern arbetsmarknad. Staden erbjuder även ett rikt kulturliv, till exempel Holje Marknad som arrangeras årligen i maj. Här botaniserar Olofströmsbor bland mat- och kulturupplevelser och njuter av artistframträdanden. För den konstintresserade finns det gott om mysiga muséer och smultronställen i samhällena kring Olofström.  

Buss- och tågförbindelser gör det enkelt att upptäcka Blekinge och närliggande städer. Du tar dig smidigt till Sölvesborg, Karlshamn och Karlskrona samt Hässleholm och norra Skåne. Ett tips är att införskaffa en cykel. Det mesta i Olofström ligger inom cykelavstånd, vilket gör staden enkel att utforska.  

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Olofström?    

Våra studentlägenheter i Olofström förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Olofström

 

Karta över våra områden i Olofström