Studentbostäder i Norrköping

Som Sveriges nionde största stad är Norrköping idag en mycket välbesökt och omtyckt studentort. Ta de ikoniska gula spårvagnarna, vandra runt i staden och se spåren av den gamla textilindustrin, eller besök stadsdelarna där nya butiker, företag och restauranger växer fram. Staden expanderar snabbt i takt med fler arbetsmöjligheter inom både IT och logistik, samtidigt som allt fler flyttar hit för att bo i en naturnära stadsmiljö.

Den promenadvänliga staden Norrköping är också belägen med närhet till vacker skärgårdsmiljö. Du som bor i Norrköping kan ta dig från urban stadsmiljö till vackert placerade skärgårdshus på nolltid. Vill du ta dig ut längre i skärgården för en dag i den vackra naturen går det lätt att ta en båt som går Skärgårdslinjen. Den som vill stanna i staden hittar ett levande kulturliv med både en etablerad musik-, konst- och restaurangscen. Campus Norrköping erbjuder ett rikt studentliv för studenter från hela världen och IT-företagen i staden rekryterar direkt från universitetsutbildningarna.

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Norrköping 

Med natursköna studentbostäder och ett rikt studentliv erbjuder Norrköping allt som en student kan tänkas behöva. Det finns gott om universitetslokaler och kårhus där du kan sitta och umgås, festa eller plugga. Vill du sitta i en miljö där även företag rör sig är Norrköping Science Park platsen för dig. Här kan du sitta och plugga inför tentan medan du dricker gratiskaffet som erbjuds på området. Om man är sugen på shopping finns både Mirum Galleria och Ingelsta Shopping centralt belägna i Norrköping. För de som är på träningshumör finns det också goda möjligheter med tillgängliga gym, simhallar samt squash- och klätteranläggningar.

Som student i Norrköping har du nära till allt – antingen genom att åka de gula spårvagnarna, eller spånkan som den också kallas, de smidiga bussarna eller helt enkelt genom att gå och cykla. Vill du som student ta dig mellan Campus Norrköping och Campus Linköping hoppar du på den smidiga campuslinjen. På bussen blippar du enkelt ditt LiU-ID och åker gratis. Med Östgöta tar du dig även lätt långt utanför stan.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Norrköping? 

Våra studentlägenheter i Norrköping förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

 

Våra områden i Norrköping

 

Karta över våra områden i Norrköping