Vy över studentstaden Luleå - SBS Studentbostäder

Studentlägenhet på Campus

Välkommen till studentlägenheterna på Campus vid Luleås tekniska universitet! För dig som studerar i Luleå erbjuder vi studentbostäder precis intill universitetet. Ett smidigt boende där du bor granne med såväl universitetsområdet som storslagen norrländsk natur. Bussförbindelser som tar dig till Luleås innerstad på 15 minuter är lägligt placerade strax utanför porten. Vill du bo i hjärtat av Luleås bubblande studentliv? Då är våra boenden vid campus på Porsön platsen för dig! Här har du goda möjligheter till ett socialt och aktivt studentliv för en givande studieperiod i härliga Luleå.  

Hur ansöker jag om en studentbostad i Luleå? 

SBS nationella bostadskö hittar du studentbostäder på fler orter. Du kan redan nu ställa dig i bostadskön.

Alla våra studentbostäder i Luleå förmedlas via Studentbostadsservice. Här är våra lediga studentlägenheter

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo på Campus? 

Studentlägenheterna på Campus är attraktivt belägna i området Porsön – känt för sin närhet till den norrländska naturen och de vattendrag som omger halvön. På Porsön bor du inte mer än några minuters promenad från gym, matbutik, Porsö IP, diskgolfbana, studentpub och den tech-hub som omsluter universitetet. Området erbjuder mycket goda möjligheter att ta vara på allt det studentlivet erbjuder samt en mängd nöjen, aktiviteter och naturområden att upptäcka.  

Studentlägenheterna på Campus 

I våra studentlägenheter på Campus erbjuder vi 300 fräscha och välplanerade studentlägenheter i modern och ljus tappning i olika storlekar. Vi erbjuder effektivt planerade och möblerade enrumslägenheter om 16–27 kvm. För dig som söker en större bostad erbjuder vi också 1,5 rok, generöst tilltagna tvårumslägenheter om 60 kvm och även 3 rok upp till 70 kvm.  

Våra studentbostäder vid campus erbjuder bland annat:  

  • Universitetsområde strax utanför dörren
  • Nära till naturen och det vatten som omger halvön  
  • Stor variation på lägenheternas storlek, med möjlighet att flytta till större under studieperioden 
  • Gym, idrottsplaner och diskgolfbana i närområdet 
  • Knappa 15 minuter med buss till Luleås innerstad 
  • Mycket nära till matbutik och studentlokal med café och pub  
  • Ljusa, fräscha och moderna lägenheter 

Studentlägenheterna hyrs ut med 10 månaders hyra med hyresfritt i juni och juli. I hyran ingår el, värme, vatten samt tv och bredband. Observera att bostäderna är rökfria och att husdjur ej är tillåtna i möblerade lägenheter på grund av allergier.  

Lägenhetstyp Antal Boyta
1 Rok. möblerad 225 22 kvm
1,5 Rok. 21  38 kvm
2 Rok. 36  60 kvm
3 Rok. 9  56–70 kvm

Våra andra områden i Luleå