Studentbostäder i Karlstad

Karlstad ligger charmigt beläget längst Vänerns norra strand, på delar av Klarälvens delta. Vackra vattendrag rinner genom den mysiga stadskärnan som består av äldre stenbyggnader varvat med moderna fastigheter. Karlstad är växande en stad med tydlig framåtanda. Här finner du ett blomstrande kulturliv, gott om shoppingmöjligheter, intressanta restauranger och barer. För den idrottsintresserade erbjuds goda möjligheter till både utövande och åskådande av idrott.  

Drygt 20 000 studenter är årligen inskrivna på Karlstad Universitet som attraherar folk från hela landet. En tiondel av stadens befolkning är numera studenter. Här finns alla möjligheter till ett givande, socialt, aktivt och trivsamt studentliv. I Karlstad får du en mellanstor stad med stora ambitioner.  

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad i Karlstad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Karlstad 

Studentlivet i Karlstad finns idag välintegrerat i stadens karaktär. Det erbjuds här en uppsjö möjligheter till en aktivt och social studieperiod. Universitetets breda utbud resulterar i en varierad studentdemografi där en rad olika intressent möts i en härlig helhet. Utöver dess breda utbud av fritidsaktiviteter och sysselsättningar finns det gott om arbetsmöjligheter såväl under som efter studieperioden. Variation är verkligen ett epitet som passar väl in på Karlstad som ofta beskrivs som en lagom stor stad med ett storstadsutbud. Här finner du bra shopping, en bred musik- och kulturscen, gott om rekreationsmöjligheter och möjligheter till en aktiv vardag.  

Karlstad ligger tacksamt placerat cirka 25 mil från både Stockholm och Göteborg. Du tar dig lätt runt med både buss och tåg till närliggande städer. Stadskärnan täcks av en välutvecklad kollektivtrafik med bussar som smidigt tar dig till de olika stadsdelarna och inte minst mellan stadskärnan och campusområdet. Som student åker du till rabatterade priser vid uppvisande av giltig studentlegitimation och ID-handling. Karlstad är en erkänt cykelvänlig stad med avstånd som lämpar sig väl för cykling. Universitetet ligger knappa 20 minuter från centrum.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Karlstad?    

Våra studentlägenheter i Karlstad förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:  

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Karlstad

 

Karta över våra områden i Karlstad