Studentbostäder i Jönköping

Jönköping vid Vätterns södra udde är lika mycket den mysiga staden vid vattnet som den största orten i Småland. Här finner du en sprudlande studentstad med campus mitt i centrum samt hundratals kurser och program. Här finns det något för alla och livet i en stad av denna storlek gör att allt känns nära samtidigt som möjligheterna till fritidssysselsättningar, extrajobb och evenemang runt om i staden aldrig är särskilt långt bort. Här bor över 100 000 invånare varav Jönköping University huserar omkring 12 000 elever, detta utan att räkna in den starka tradition av folkhögskolor i Jönköping som tillsammans gör staden till en fantastisk studentstad.

Högskolan med stort fokus på internationella relationer och samarbete med arbetsliv klättrar i en hög takt på de globala rankingarna bland landets lärosäten, och här finns det goda jobbmöjligheter efter studenten liksom stora möjligheter till utbytesterminer och internationellt utbyte. På folkhögskolorna hittar du några av Sveriges bästa yrkesutbildningar och främsta kurser inom skapande och kreativitet.

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Jönköping 

Jönköping är enligt många studenter precis lagom stort. Mitt i stan och ett stenkast från vattnet hittar du högskolans campus och bara ett par kvarter därifrån möts du av Vätterstranden, en med svenska mått mätt ovanligt central sandstrand som prisats till en av världens bästa badplatser. Nära nog att besökas mellan föreläsningarna och under varma försommarhelger. Samtidigt är staden stor nog att du kan välja mellan en uppsjö av restauranger, barer, museum och shoppingmöjligheter. Dessutom kan du alltid träffa andra likasinnade på studentpuben och studentnattklubben.

Våra studentbostäder i Jönköping ligger centralt med cykelavstånd till det allra mesta som staden har att erbjuda. För de som hellre tar bussen finns det goda bussförbindelser. Som student får du 25% rabatt på ditt 30 dagars pendlingskort. Staden är även ett nav för landets tågtrafik med gott om förbindelser till såväl Göteborg, Stockholm samt resten av landet.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Jönköping?

Våra studentlägenheter i Jönköping förmedlas vi vår bostadskö och studbo.se.

För att ansöka om en studentbostad via vår bostadskö gäller följande:

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

För dig som ansöker om en studentlägenhet via studbo.se behöver du vara registrerad i deras bostadskö. Du kan ställa dig i kö från dagen du fyller 18 år. För att teckna ett hyreskontrakt för en studentbostad behöver du läsa minst 15 högskolepoäng på Jönköping University. Registreringen är kostnadsfri. Du samlar köpoäng varje dag du står i kö. Köpoängen kan använder du sen för att ansöka om studentlägenheter. Du behöver logga in på ditt konto en gång per halvår för att behålla din köplats. Så snart du registrerat dig har du möjlighet att göra intresseanmälan på studentlägenheter. Du kan söka fem studentlägenheter samtidigt. För mer information, besök www.studbo.se.

Våra områden i Jönköping

 

Karta över våra områden i Jönköping