Studentbostäder i Göteborg

Göteborg är inte bara en av Sveriges mest omtyckta städer utan även en väldigt populär studentstad som årligen huserar över 50 000 studenter. Det finns alltid någonting att göra i Göteborg. Gå på konsert, ett idrottsevenemang, besök ett museum eller upptäck den närliggande naturen. Här är det du som sätter gränserna för vad du vill ägna din tid åt vare sig du är intresserad av kultur, idrott, företagande eller någonting annat. Efter studierna väntar en lokal arbetsmarknad som drivs av innovationsrikedom.

Göteborg ligger beläget på härliga västkusten med närhet till vatten i väst och grönska i öst. Med sin unika karaktär och atmosfär erbjuder Göteborg någonting speciellt som bör upptäckas på plats! Härliga boulevarder och avenyer varvas med smågator och parker. Kanalen som rinner genom staden bygger på den maritima närvaron i denna hamnstad som innehar Nordens största hamn för export och import. Några av landets ledande företag har sina huvudkontor här och det finns gott om arbetsmöjligheter under och efter din studieperiod i Göteborg.

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Göteborg 

Studentlivet i Göteborg erbjuder en blandning av traditionell studentaktiviteter knutna till stadens olika lärosäten och ett övrigt utbud som väl representerar en modern storstad. Det kan generellt sett vara något dyrare att bo i en större stad. Håll därför utkik efter studentrabatter och erbjudande som finns lite här och var. Många muséer har gratis inträde och det finns gott om andra kostnadsfria sysselsättningar. Det finns restauranger och barer i en varierad prisklass. Detsamma gäller shopping där du finner allt från stora gallerior och shoppingcenter till små second hand-butiker.

Göteborg har ett välutvecklat nätverk av kollektivtrafik. Spårvagn och buss trafikerar innerstaden och det är enkelt att ta sig vidare ut i landet med tåg. Det går även färjor ut till kringliggande öar i skärgården. Som student får du 25 procent rabatt på periodbiljetter och pendlingskort om du har giltig studentlegitimation från Mecenat, WeStudent eller Studentkortet med den blå resesymbolen.

 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Göteborg?    

Våra studentlägenheter i Göteborg förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:  

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Göteborg

 

Karta över våra områden i Göteborg