Välkommen till din nya bostad

Vi önskar dig som nybliven hyresgäst välkommen hem! Vi hoppas du får en trevlig tid hos oss!

Inflyttningsdag

Du får tillträde från det på kontraktet angivna datumet så länge detta inte är en helgdag, då gäller första vardag efter detta datum. Se till att ha koll på vad ditt kontrakt säger liksom våra rutiner angående nyckelutkvittering, besiktningsprotokoll, trivselregler, felanmälan, och hyresinbetalning. Dessa kan du läsa om nedan.

Hyreskontrakt

Se till att du noggrant läst igenom ditt hyreskontrakt innan inflyttning så du har koll på vilka regler som gäller. Studentbostäder är avsedda för att under studietiden utgöra bostäder för personer som studerar vid högskola/universitet. I hyresförhållandet följs lagen om hyra av bostadslägenhet (´§481/1995). För dig som är student och bifogat ditt antagningsbesked så är hyreskontraktet gällande så länge du studerar. Upphör du med studierna av någon anledning måste du omgående kontakta oss.

Nyckelutkvittering

Flyttar du in hos oss i Luleå hämtas nycklarna på inflyttningsdagen hos Studentbostadsservice på Tekniktorget 3 i Luleå. Flyttar du in på Södra Kyrkogatan 7, Mellqvistgatan 7 eller på Vintergatan i Karlstad bokar du själv in en tid som passar dig med Simon. Du når honom på telefonnummer 070-5865540.

I våra andra områden kommer vi kontakta dig omkring två veckor innan inflytt med en tid för nyckelutkvittering.

Kom ihåg att alltid kunna uppvisa ID och ditt digitala kontrakt. Det är viktigt att du är rädd om dina nycklar och att du vid utflyttning returnerar samma. Det är absolut förbjudet att på egen hand kopiera dem.

Besiktningsprotokoll

Lägenheten kommer ha besiktigats innan du flyttar in. Du kan sedan hitta protokollet i ”din hyresvärd” som du fått inlogg till med den första hyresavin. Skulle du inte hitta ditt protokoll är du välkommen att maila oss på info@sbsstudent.se så hjälper vi dig.

Tänk på att noga läsa igenom ditt besiktningsprotokoll. Eventuella anmärkningar eller tillägg till protokollet måste vara oss tillhanda inom max åtta dagar från dess att du kvitterat ut nycklarna. Du skickar in dem genom att göra en felanmälan. Skicka in alla anmärkningar i en och samma felanmälan som du döper till ”tillägg till besiktningsprotokoll”, och beskriv tilläggen noggrant. Skicka gärna med bilder, det gör att ärendet kan hanteras snabbare.

Adressändring
Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket senast en vecka efter din flytt på www.skatteverket.se/flytta så att du får rätt folkbokföringsadress. Uppgifterna du behöver finner du i ditt hyreskontrakt.

Vanligtvis har man ett fyrsiffrigt lägenhetsnummer, men bor du med egen ingång utifrån (och alltså inte genom ett trapphus) är det siffrorna och bokstaven som följer efter gatuadressen som gäller. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter. Behöver du eftersändning av din post beställer du det hos Svensk adressändring, www.adressandring.se.

Om du planerar att bo utomlands ett år eller mer ska du anmäla det till Skatteverket. Om du flyttar till ett annat nordiskt land ska du anmäla inflyttning i det andra nordiska landet.

Se även: