El, värme och teknik

För allas trevnad är det viktigt att värme och el fungerar som det ska i studentbostäderna. Om alla hyresgäster följer de regler som är uppsatta kring detta kan vi undvika onödiga strömavbrott, fuktskador eller andra störningar och få ett bekvämare och enklare boende. Du får inte installera egna värme-element eller täcka för bostadens ventiler.

Värme
Det är inte tillåtet att stänga av värmen i lägenheterna under de kalla månaderna då det kan medföra stora skador på lägenheten.

Elektricitet/strömavbrott
Glöm inte att själv kolla dina säkringar innan du felanmäler att elen försvunnit. Rycker vi ut i onödan riskerar du att bli debiterad för detta.

Om du saknar ström i hela eller delar av lägenheten kontrollera i första hand dina säkringar, i de flesta lägenheter återfinns i ett elskåp inne i lägenheten. Är alla säkringarna på? Är jordfelsbrytaren och huvudbrytaren på? Det kan vara så att du hade för mycket igång samtidigt och kan då testa dra ut det senaste du använde ur eluttaget och kolla om det fungerar att slå på säkringarna då. Kolla annars ut genom fönstret för att se om andra också saknar el, då rör det sig antagligen om ett större strömavbrott.

Installation av diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare
Har din bostad inget av detta är bostaden inte förberedd för det och då kan det inte erbjudas.

Förbrukningsartiklar som hyresgästen själv ansvarar för att byta ut
Det är du som är hyresgäst som ansvarar för inköp och byte av batterier till brandvarnare, lampor, lysrör och glimtändare till de belysningsarmaturer som är monterade i lägenheten. Vi kan dock hjälpa till med detta i mån av tid, men eftersom byte av förbrukningsartiklar inte ingår i hyran så kommer du i dessa fall få en räkning för kostnaderna för material, arbete samt utkörningsavgift. Innan du beställer något av ovanstående bör du därför kontakta oss först för en prisindikation.

Byte av duschslang, duschmunstycke, toalettsits, kolfilter och, i förekommande fall, svampfilter till köksfläkt utförs och bekostas av hyresvärden, såvida det inte orsakats av exempelvis skadegörelse. Väntetiden är vanligen ca fem arbetsdagar, förutom vid byte av kolfilter och svampfilter som kan ta längre tid att få levererade då det är beställningsvaror. 

Se även: