Hamnen i trollhättan

Studentlägenhet i Hjortmossen

Välkommen till Hjortmossen! För dig som studerar i Trollhättan erbjuder vi ett charmigt boende med kort gångavstånd till högskoleområdet och innerstan, bara ett stenkast från Trollhättans två största grönområden. Vill du bo i ett lugnt bostadsområde med radhuskänsla och gångavstånd till såväl nödvändigheter som fritidssysselsättningar? Då är Hjortmossen med sin naturnära charm platsen för dig. 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Trollhättan? 

Alla våra studentbostäder i Trollhättan förmedlas via vår bostadskö. Här är våra lediga studentlägenheter

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo i Hjortmossen? 

Hjortmossen är attraktivt beläget i de södra delarna av Trollhättan. Strax under Hjortmosseparken, insprängt mellan två stora grönområden är Hjortmossen ett lugnt och trivsamt bostadsområde. Här bor du med ett generöst utbud restauranger och caféer i din direkta närhet samt matbutik endast tio minuter bort. På 15 minuter tar du dig med fots till studentområdet kring Högskolan Väst och på ytterligare ett par minuter är du inne i Trollhättans innerstad med ett myller av butiker, barer och restauranger.  

Studentlägenheterna i Hjortmossen

De sammanlagt 132 studentlägenheterna i Hjortmossen är fördelade på elva byggnader med radhuskänsla uppförda mellan år 2008 och 2009. Här finner du välplanerade enrumslägenheter om 34 kvm med sovalkov. Våra ljusa och charmiga studentbostäder har egen ingång antingen från bottenplan eller loftgång. Bostäderna är utrustade med kök med tillhörande kyl/frys, ugn med spishäll samt eget badrum med dusch. På området finns tillgång till parkering och gemensam tvättstuga.  

Våra studentbostäder i Hjortmossen erbjuder bland annat:  

  • Stora grönområden ett stenkast från fastigheten 
  • Charmig radhuskänsla med innergård 
  • Generöst tilltagna enrumslägenheter med rymlig planlösning 
  • Kort gångavstånd till högskoleområde och innerstad 
  • Matbutik, restaurang och café ett par minuter från porten 

Bostäderna hyrs ut med 10 månaders hyra med hyresfritt under juli-aug för dig som studerar, 12 månaders hyra för dig som arbetar. Värme, vatten och internet ingår, individuell mätning av el tillkommer på hyran. 

Lägenhetstyp Antal Boyta Planlösning
1 Rok. 144 34 kvm Ladda ner PDF