Byggnader i Örebro

Studentlägenhet i Sörbyängen

Välkommen till Sörbyängen! För dig som studerar i Örebro erbjuder vi studentbostäder i Sörbyängen. Ett smidigt boende med närhet till den natur som området gränsar till i söder samt till universitetsområdet och nödvändigheter. Vill du bo i ett behagligt område i nyproducerade och moderna lägenheter med balkong? Då är Sörbyängen med goda möjligheter till ett aktivt studentliv platsen för dig. 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Örebro? 

Alla våra studentbostäder i Örebro förmedlas via vår bostadskö. Här är våra lediga studentlägenheter

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo i Sörbyängen? 

Sörbyängen är en naturnära stadsdel beläget strax söder om Örebros innerstad. Känt för sina fina grönområden, närhet till naturreservat samt mycket täta ansamling idrottsplatser och rekreationsmöjligheter är Sörbyängen ett populärt område som vuxit fram i snabb takt de senaste åren. Här bor du med nära tillgång till ICA Maxi, restauranger och vårdcentral. Universitetsområdet når du enkelt till fots eller med cykel på 10 minuter. Om du i stället rör dig i nordlig riktning är du framme vid Örebros stadskärna på samma tid. Tvärs över gatan ligger Örebros golfklubb och Reträtten en av Örebros största och mest uppskattade skogsområden och naturreservat.  

Studentlägenheterna i Sörbyängen

De sammanlagt 95 studentlägenheterna i Sörbyängen uppfördes år 2014. Här finner du välplanerade studentlägenheter i modern och ljus tappning. De flesta av lägenheterna vi erbjuder i Sörbyängen är enrumslägenheter om 25 kvm med egen balkong som vetter mot innergården. Men det finns även ett fåtal 1 rok om 26,31 respektive 33 kvm att tillgå.    

Våra studentbostäder i Sörbyängen erbjuder bland annat:  

  • Idrottsplatser, parker, naturreservat och härliga skogsområden i närheten 
  • Universitetsområdet och innerstan inom gångavstånd  
  • Ljusa, fräscha och nyproducerade lägenheter med egen balkong och innergård 
  • ICA Maxi tio minuter bort och ett brett utbud restauranger i nära anslutning  
  • Golfbana tvärs över gatan 

För våra lägenheter i Sörbyängen tillämpas 12 månaders hyra. Värme och vatten ingår.  

Lägenhetstyp Antal Boyta
1 Rok.** 86 25 kvm
1 Rok. 4 26 kvm
1 Rok.* 1 31 kvm
1 Rok.* 1 33 kvm

*Finns med vanlig balkong

**Finns fem studentlägenheter utan balkong