Vy över studentstaden Luleå - SBS Studentbostäder

Studentlägenhet på Porsön

Välkommen till studentlägenheterna på Porsön! För dig som studerar i Luleå erbjuder vi studentbostäder på härliga Vänortsvägen. Ett smidigt boende där du bor granne med såväl universitetsområdet vid Luleå tekniska universitet som den storslagna norrländska naturen. Föreläsningarna hittar du strax utanför porten och med de lägliga bussarna är du inne i Luleås innerstad på knappt 15 minuter. Vill du bo mitt i Luleås studentområde, i nyproducerade och moderna lägenheter? Då är Porsön med goda möjligheter till ett studentliv mitt i smeten men nära till grönområden platsen för dig. 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Luleå? 

SBS nationella bostadskö hittar du studentbostäder på fler orter. Du kan redan nu ställa dig i bostadskön.

Våra studentbostäder i Luleå förmedlas genom Studentbostadsservice. Här är våra lediga studentlägenheter

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo på Porsön? 

Studentlägenheterna på Porsön är attraktivt belägna norr om Luleås innerstad. Känt för sin närhet till den norrländska naturen och de vattendrag som omger halvön. Porsön bor du inte mer än några minuters promenad från gym, matbutik, Porsö IP, diskgolfbana, studentpub och den tech-hub som omsluter universitetet. Området erbjuder mycket goda möjligheter att ta vara på allt det studentlivet erbjuder samt en mängd nöjen, aktiviteter och naturområden att upptäcka.  

Studentlägenheterna på Porsön

Lägenheterna i Västra Frölunda består av fyra fastigheter med totalt 208 lägenheter uppförda år 2016. Här finner du välplanerade och möblerade enrumslägenheter om 22 kvm. För dig som söker en större bostad erbjuder vi även 2 rok om 34 kvm. Våra fräscha och hållbara studentlägenheter ligger endast ett stenkast från ICA Nära och centrala Järntorget nås på 10 minuter med buss som avgår strax utanför dörren.   

Våra studentbostäder på Porsön erbjuder bland annat:  

  • Campus och universitetsområde strax utanför dörren 
  • Nära till naturen och det vatten som omger halvön i alla riktningar 
  • Stor variation i lägenheternas storlek med möjlighet att flytta till större under studiernas gång 
  • Knappa 15 minuter med buss till Luleås innerstad 
  • Mycket nära till matbutik och studentlokalen med café och pub  

Bostäderna hyrs ut med 10 månaders hyra med hyresfritt i juni och juli. I hyran ingår el, värme, vatten samt tv och bredband. Observera att bostäderna är rökfria och att husdjur ej är tillåtna i möblerade lägenheter på grund av allergier.  

Lägenhetstyp Antal Hyra Boyta
1 Rok.* 500 ca 4 100 kr/mån 26 kvm
1 Rok. 100 ca 4 500 kr/mån  28 kvm
1,5 Rok.* 25 ca 5 500 kr/mån  38 kvm
2 Rok. 60 ca 6 900 kr/mån  50 kvm
2 Rok.** 2 ca 4 100 kr/mån  25 kvm
3 Rok. 1 ca 8 800 kr/mån  68 kvm
3 Rok.*** 6 ca 3 800 kr/mån  23 kvm/rum
4 Rok.*** 50 ca 3 200 kr/mån  19–21 kvm/rum

*Möblerad lägenhet.

**Delad lägenhet.

***Delad och möblerad lägenhet.

Våra andra områden i Luleå