Vy över karlstad och havet - SBS Studentbostäder

Studentlägenheter i Herrhagen

Välkommen till Karlstad och det livfulla området Herrhagen! Här bor du i ett populärt område endast ett stenkast från restauranger, barer och mysiga småbutiker. Området Herrhagen präglas av sin närhet till såväl parker som vackra klaraälven. Söker du ett inspirerande studentboende som främjar ett aktivt och socialt studentliv? Då är våra studentbostäder i Karlstad helt rätt för dig. 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Herrhagen? 

Alla våra studentbostäder i Karlstad förmedlas via vår bostadskö. Här är våra lediga studentlägenheter.

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo i Herrhagen?

Herrhagen ligger öster om centrala Karlstad, inramat av Klarälven och Herrhagsparken. Områden får sin karaktär av varierade bostadshus på livfulla gator. Nattklubben Nöjesfabriken och kulturföreningen Kulturversta’n samt Karlstad Brain Gear med escape room är studentfavoriter som huserar i områdets gamla gjuteri-byggnad, endast 150 meter från våra bostäder. I stadsdelen finns även ett Coop, blomsterhandel, tobaksaffär och pizzeria. Som boende i Herrhagen bor du i ett område som andas kultur och kreativitet i närhet till stadspuls och nöjen. Många av Karlstads gallerier och kulturföreningar ligger belägna i Herrhagen. Promenadstråk, cykelbanor och kollektivtrafik gör det enkelt att upptäcka övriga Karlstad.  

Studentlägenheterna i Herrhagen

Våra studentbostäder i Herrhagen består av totalt 66 klassiska studentlägenheter om 20–27 kvm med eget kök och badrum. Den välkomnande hallen är försedd med kokvrå med kyl och fryst, spis med ugn samt eget badrum med dusch. Ett välplanerat vardagsrum med sovalkov och stort fönster tillåter härligt ljusinsläpp i lägenheten. I övrigt finns det goda förvaringsmöjligheter i garderober, städskåp samt tillhörande förråd på vinden.  

Våra studentbostäder vid campus erbjuder bland annat:  

  • Gemensamt cykelförråd, tvättstuga och miljörum. 
  • Populärt och livfullt område nära centrum 
  • Nära till populära Nöjespalatset och kulturföreningar 
  • Ett stenkast från Klarälven  
  • Goda förbindelser till centrala Karlstad och universitetet 
  • Ljusa och fräscha enrumslägenheter med mycket ljusinsläpp 

För våra studentbostäder i Herrhagen tillämpas 10 månaders hyra. Värme, vatten och el ingår.  

Lägenhetstyp Antal Boyta
1 Rok. 65 20–26 kvm

Våra andra områden i Karlstad