Vy över karlstad och havet - SBS Studentbostäder

Studentlägenhet i Frödingshöjd

Välkommen till Frödingshöjd! Här bor du i ett populärt studentområde i nära anslutning till Karlstads universitet, med lättillgängliga bussförbindelser som gör det enkelt att upptäcka härliga Karlstad. Söker du ett studentboende i ett trivsamt och naturskönt område? Då är våra studentbostäder i Frödingshöjd helt rätt för dig.  

Hur ansöker jag om en studentbostad i Karlstad? 

Alla våra studentbostäder i Karlstad förmedlas via vår bostadskö. Här är våra lediga studentlägenheter

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo i Frödingshöjd? 

Frödingshöjd är ett härligt bostadsområde omgivet av härlig natur i nordöstra Karlstad. Här finner du bland annat Campus Futurum och Karlstads universitet, matvarubutiker, härliga grönområden och promenadstråk. Sjön Alstern med badmöjligheter ligger endast några kilometer norrut. För den som vill ta sig en joggingtur finner du ett 2.5km långt elljusspår ett stenkast från bostaden. Söderut återfinns två större Coop, såväl som en mindre livsmedelsbutik bara ett par hundra meter utanför porten. En 15 minuters bussresa tar dig till centrala Karlstad, vilket gör det enkelt att upptäcka allt staden har att erbjuda.  

Studentlägenheterna i Frödingshöjd

Våra studentbostäder erbjuder smarta, nyproducerade lägenheter, trivsamma utemiljöer och gott om ytor för social samvaro. Här erbjuds ett brett utbud på totalt 324 studentbostäder i varierade storlekar och utformning. De flesta utgörs av smarta 1 rok om 21 – 34 kvm, men även ett stort antal 2 rok om 33–46 rok för de som önskar ett större boende. Du har som hyresgäst tillgång till gemensamma tvättstugor, miljöstation samt cykel- och bilparkering. Utegym och volleybollplan återfinns även i området.  

Till terminsstart hösten 2023 kommer ytterligare 211 studentbostäder ha preliminärinflyttning.   

Våra studentbostäder i Frödingshöjd erbjuder bland annat:  

  • Nyproducerade och moderna lägenheter tätt intill Karlstads universitet 
  • En uppsjö möjligheter till social samvaro, fysisk aktivitet och nöjen 
  • Goda förbindelser till centrala Karlstad och universitetet 
  • Naturskönt område med närhet till både vatten och skog 
  • Ett populärt studentområde  
Lägenhetstyp Antal Boyta
1 Rok. 72 21 kvm
1 Rok. 48 26 kvm
2 Rok. 68 33 kvm
2 Rok. 16 34 kvm
2 Rok. 2 35 kvm
3 Rok. 2 46 kvm

Våra andra områden i Karlstad