Vy av Karlskrona - SBS Studenbostäder

Studentlägenhet i Gullberna

Välkommen till våra studentbostäder i Gullberna! För dig som studerar i Karlskrona erbjuder vi lägenheter i mysiga Gullberna. Här finner du en trivsam samvaro, inbäddad bland lummiga skogsområden och öppna fält, samtidigt som Karlskrona centrum och Blekinge tekniska högskola enbart är 15 minuter bort. Från bostaden når du snabbt och enkelt shoppingområden, idrottsplatser och stadspuls. Vill du bo i ett behagligt område med skogsutsikt endast ett stenkast från havet?ger detta studentboende dig goda möjligheter till ett trivsamt studentliv i en av landets vackraste studentstäder. 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Karlskrona? 

Alla våra studentbostäder i Karlskrona förmedlas via vår bostadskö. Här är våra lediga studentlägenheter

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo i Gullberna? 

Gullberna ligger attraktivt beläget strax öster om Karlskrona. Känt för sin vackra grönska och närhet till havet ligger området kring Gullberna park strategiskt placerat mellan stadspuls, shopping och natur. Här bor du med nära tillgång till gym, idrottsplatser och inom promenadavstånd till Karlskronas största shoppingplats med matbutiker som ICA Maxi, Lidl och Willys samt en uppsjö av andra affärer.   

Studentlägenheterna i Gullberna

Våra 117 studentlägenheter är belägna i en charmig fastighet från 1955. Här finner du välplanerade 1 rok om 15–28 kvm med eget badrum och kokvrå, men också ett antal treor om generösa 67–83 kvm. Våra studentlägenheter ligger i ett lugnt bostadsområde omgivet av natur endast ett stenkast från östersjön. Med buss tar du dig enkelt till stan på 15 minuter, vilket gör det enkelt att utforska allt studentstaden Karlskrona har att erbjuda. Även universitetsområdet ligger nära till hands med en kortare busstur.  

Våra studentbostäder i Gullberna erbjuder bland annat:  

  • Endast 15 minuter med buss till innerstaden och studentområden 
  • Lantlig omgivning i ett lugnt bostadsområde omgivet av skogspartier  
  • Välplanerade och effektiva studentlägenheter med egen kokvrå och badrum 
  • Boende ett stenkast från Östersjön 
  • Promenadavstånd till Karlskronas största shoppingområde 

För våra lägenheter i Gullberna tillämpas 12 månaders hyra. I hyran ingår värme och vatten, el och bredband. 

Lägenhetstyp Antal Boyta Planlösning
1 Rok. 240 15–18 kvm Ladda ner PDF

Våra områden i Karlskrona