Vy av Karlskrona - SBS Studenbostäder

Studentlägenhet i Bergåsa

Välkommen till Bergåsa! För dig som studerar i Karlskrona erbjuder vi ljusa och moderna studentbostäder på Minervavägen i härliga Bergåsa. Här finner du ett centralt beläget boende med nära tillgång till såväl stadens strandpromenad som stadsliv och studentområden. Härifrån hittar du centrum en kort cykeltur bort och Blekinge tekniska högskola ligger strax utanför porten. Vill du bo havsnära med innerstan inom gångavstånd? Då är våra studentboenden i Bergåsa platsen för dig.r lever du enkelt ett aktivt och socialt studentliv i hjärtat av fantastiska Karlstad 

Hur ansöker jag om en studentbostad i Karlskrona? 

Alla våra studentbostäder i Karlskrona förmedlas via vår bostadskö. Här är våra lediga studentlägenheter.

För att få hyra en studentbostad krävs det att du studerar vid universitet, högskola, yrkeshögskola eller annan studiemedelsberättigad eftergymnasial utbildning – och att du kan styrka detta med intyg. 

Med hjälp av vår boendeapp Avy-Tmpl kan du sköta allt som rör ditt boende via mobilen. I appen kan du få tillgång till viktig information från oss, skicka in felanmälan, ta emot dina avier och smidigt betala dem direkt i appen. Ladda ner boendeappen här

Hur är det att bo i Bergåsa? 

Bergåsa ligger beläget strax nordöst om Karlskrona centrum. Känt för sin vackra marina prägel har Karlskrona utvecklats till en av sydöstra Sveriges vackraste städer med ett stort utbud av kultur och nöjen. I Bergåsa bor du med nära tillgång till gym, caféer, matbutiker och restaurangliv med en av stadens vackraste hamnpromenader precis utanför porten. Som boende i denna härliga stadsdel har du enkel tillgång till allt som gör Karlskrona till en uppskattad studentstad. Med cykel tar du dig in till innerstan på bara tio minuter, vilket gör det enkelt att utforska allt det innerstaden och studentlivet har att erbjuda.  

Studentlägenheterna i Bergåsa

De sammanlagt 117 studentlägenheterna i Bergåsa byggdes 2010. Här finner du välplanerade och rymliga 1 rok om 34–40 kvm. Våra ljusa och fräscha bostäder kommer med eget badrum med dusch, välutrustat kök med fryst samt ugn med spishäll. Lägenheten är utrustad med gott om förvaringsutrymme som garderober. De större lägenheterna erbjuder även en rymlig klädkammare. 

Våra studentbostäder i Bergåsa erbjuder bland annat:  

  • Endast 10 minuter med cykel till innerstaden 
  • Högskolan och campus strax utanför porten 
  • Välplanerade och generöst tilltagna enrumslägenheter 
  • En av Karlskronas vackraste strandpromenader utanför dörren 
  • Rikt restaurang- och caféliv i området med studentpuben Villan som granne 

För våra lägenheter i Bergåsa tillämpas 10 månaders hyra, med hyresfritt under juli och augusti. I hyran ingår värme, vatten, el, tv och bredband. 

Lägenhetstyp Antal Boyta Planlösning
1 Rok. 85 40 kvm Ladda ner PDF
1 Rok. 33  34 kvm Ladda ner PDF

Våra områden i Karlskrona