Studentbostäder i Karlskrona

Välkommen till Karlskrona! Utöver att vara en vacker stad med kulturhistoriskt värde erbjuder Karlskrona en mängd aktiviteter och möjligheter för dig som student. Karlskrona är känt för sin tydliga maritima prägel med närhet till vattnet.  

Som studentstad är Karlskrona i ständig utveckling. Blekinge Tekniska Högskola (BTH) har länge legat i framkant som en av Europas främsta lärosäten inom områden som system- och programvaruteknik och hållbar utveckling. Omkring 6 000 studenter berikar årligen studentlivet som ofta beskrivs som familjär, inkluderande och närvarande. 

Vad krävs för att ansöka om en studentbostad i Karlskrona?  

För att ställa dig i vår kö behöver du endast vara 13 år. Du måste vara över 18 år för att ansöka om en studentbostad. För att få en studentbostad krävs ett studieintyg på att du läser minst 50 procent på universitet, högskola eller YH-utbildning.

Hur är studentlivet i Karlskrona 

Karlskrona ger dig som student goda möjligheter att leva ett aktivt och socialt liv i en trivsam och familjär stad. Studentkåren arrangerar ofta olika aktiviteter och evenemang för studenter. Till exempel är Studentpuben Villan en stor favorit och varje år arrangeras även festivalen Campusfestivalen, som erbjuder en unik festupplevelse. Det finns även gott om möjligheter till fysisk aktivitet eller andra fritidsaktiviteter. Missa inte Marinmuseum som visar upp Karlskronas historia som örlogsstad. Shoppingmöjligheterna är goda med fem olika gallerior och köpcentrum utspridda runt om i staden.  

Du tar dig enkelt runt med cykel till stadens olika delar, samtidigt som bussar och tåg gör det möjligt att ta dig en längre bit. Ronneby ligger endast 30 minuter bort med buss och du når enkelt Karlshamn, Kristianstad eller Malmö med tåg. Skärgårdstrafiken gör det smidigt att uppta Karlskronas härliga skärgård, och inte nog med det går det dagliga båtturer till Gdynia i Polen.  

 

Hur ansöker jag om en studentlägenhet i Karlskrona?   

Våra studentlägenheter i Karlskrona förmedlas via vår bostadskö. För att ansöka om en studentbostad gäller följande:  

Det första du behöver göra är att registrera ett konto i vår bostadskö. Från och med datumet du registrerat dig samlar du poäng per dygn. Du behöver inte studera för att ställa dig i kö och längre tid i kö innebär ökad chans att bli erbjuden en studentbostad. När du hittat en studentlägenhet som passar, är det dags att skicka in en intresseanmälan. Du får oftast besked inom tre veckor. För att ansöka behöver du ha fyllt i en komplett profil som innefattar:

  1. Kontaktuppgifter
  2. Studieintyg med beslutsdokument från CSN
  3. Samtycke till gratis registerutdrag 

Blir du erbjuden studentbostaden får du ett kontraktserbjudande skickat via mejl eller sms, där info om svarstid framgår. För att tacka ja, klickar du på länken och signerar.  

Har du övriga frågor om hur processen ser ut? Läs vår ansökningsguide för mer information om ansökningsprocessen.

Våra områden i Karlskrona

 

Karta över våra områden i Karlskrona