Dags att ta dig vidare?

En utflyttning är något som vi alla gör då och då. Försök dock att ha koll på och följa de regler som gäller för uppsägningen så gör du saker och ting enklare både för dig själv och för oss på Studentbostäder i Norden. Slutligen vill vi önska dig all lycka till med ditt framtida boende!

Uppsägning av ditt hyresavtal och ytterligare information hittar du i vår boendeapp,

Viktig information
Som de flesta hyresavtal har även din studentbostad en uppsägningstid. Våra bostäder i Luleå med 10 månaders-hyra har två månader i uppsägningstid och alla våra andra bostäder har tre månader i uppsägningstid.

Glöm då inte att vi räknar hela kalendermånader. Exempelvis om uppsägningen skickas in i mitten av mars blir dina uppsägningsmånader april, maj och juni. Din uppsägningsbekräftelse kommer då ange 20XX-06-30 som utflyttningsdatum men observera att själva utflytten alltid sker senast under förmiddagen först följande vardag.

Din uppsägningsbekräftelse kommer även säga var du ska vända dig för besiktning och nyckelåterlämning, vänligen tänk på att vid denna tidpunkt ska bostaden vara helt tömd och städad enligt gällande rutiner.

Som hyresgäst är du skyldig att visa studentbostaden för blivande hyresgäster. Vi kommer därför att ge ditt namn och kontaktuppgifter till de som får erbjudande om din studentbostad, så att ni kan komma i kontakt och boka in en tid som passar er. Detta underlättar också om man önskar att flytta ut tidigare. Om du inte önskar att vi delar dina kontaktuppgifter behöver du meddela oss detta vid din uppsägning. Vi kommer då att boka in en tid under din sista uppsägningsmånad som vi meddelar dig och intressenterna om. Du måste då finnas tillhands på utsatt tid för att visa bostaden.

Har du hyresfria månader påverkas dessa inte av din uppsägningstid.

Vi vill påminna dig lite extra om att inte glömma att säga upp eventuella egna avtal som leverantör av TV eller internet hos respektive leverantör.

Uppsägningstid

Vi kan inte reglera din uppsägningstid.

Ifall nästkommande hyresgäst är intresserad av att flytta in tidigare kan vi, med ditt godkännande, dela dina kontaktuppgifter till nästkommande hyresgäst. Hyresgästen kommer då att kunna kontakta dig.

Därefter behöver du boka in en besiktning med vår tekniker. En besiktning måste bokas innan en ny hyresgäst flyttar in. Ni båda signerar en fullmakt, fullmakten hittar ni här. Nästkommande hyresgäst behöver uppvisa fullmakten vid nyckelkvittering. Datum för inflyttning, kompensation, med mera kommer ni överens om sinsemellan.

Vi står utanför avtalet och observera även att den nuvarande hyresgästen har yttersta ansvaret av hyresavtalet tills dennes kontrakt löper ut.

Det är viktigt att du behåller din hemförsäkring under tiden som du har uppsägningstid om olyckan skulle vara framme.

Se även: