21 april 2020

Studentbostäder i Sverige rekryterar Ekonomichef och regionansvarig Fastighetsförvaltare

Studentbostäder i Sverige (SBS) fortsätter att stärka organisationen. Nu rekryteras Jonas Hallström till rollen som Fastighetsförvaltare för region Syd och Kristina Brunell Andersson till ny Ekonomi och -administrativ chef.

Jonas Hallström har mer än 20 års erfarenhet från fastighetsbranschen. Han kommer närmast från rollen som Fastighetsförvaltare på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) och har värdefulla meriter från bland annat Heimstaden och Amasten i roller som Områdeschef och Fastighetschef. Som Fastighetsförvaltare Syd får Jonas Hallström övergripande ansvar för att utveckla SBS fastighetsbestånd i södra Sverige och stärka den lokala dialogen med hyresgäster. Region Syd innefattar fastighetsbeståndet i Skåne, Blekinge, Småland, Västergötland och Värmland.

Kristina Brunell Andersson rekryteras som Ekonomi- och administrativ chef med ansvar för att utveckla SBS ekonomi- och administrativa funktion, med fokus på att bygga upp, digitalisera och skapa en kostnadseffektiv organisation som kan möta upp bolagets framtida behov inom området. Kristina har mer än 25 års erfarenhet inom området ekonomi och administration och kommer närmast från en liknande roll hos fastighetsbolaget Urbano AB, som förra året såldes till Amasten Fastighets AB. Innan dess arbetade hon som ekonomichef för Domarbo Skog AB, ett företag inom Anders Wall-sfären som till största delen verkar inom fastighets- och skogsbranschen. 

SBS VD Rebecka Eidenert kommenterar rekryteringarna:

”Vi jobbar nu intensivt med att stärka vår förvaltning och organisation internt för att kunna komma ännu närmare våra hyresgäster. Med sina respektive kompetensområden och långa erfarenhet av fastighetsbranschen kommer Jonas och Kristina att bli viktiga tillgångar för SBS utveckling in i framtiden”, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige.

Kristina Brunell Andersson har tillträtt sin roll under Q1 2020. Jonas Hallström tillträder sin roll under Q2 2020.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige

rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Om Studentbostäder i Sverige AB

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Sveriges största studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.