01 juni 2020

Studentbostäder i Sverige ingår i partnerskap med HomeQ

Studentbostadsbolaget Studentbostäder i Sverige (SBS) har sedan starten haft en ambition om att ligga i digital framkant. Nu tar bolaget nästa steg och ingår i partnerskap med HomeQ för att skapa en helt digitaliserad uthyrningsprocess.

Det går en tydlig digitaliseringsvåg genom hela fastighetsbranschen, där alltifrån underhåll till förvaltning och uthyrning utvecklas med nya digitala tjänster. SBS letar ständigt efter nya möjligheter där digitaliseringen kan skapa mervärde för hyresgästerna och en ännu bättre boendeupplevelse. Nu tar bolaget nästa steg och ställer om till en helt digitaliserad och automatiserad bostadsförmedling, i partnerskap med techbolaget HomeQ. Från 1 juni kommer därmed SBS bostäder annonseras och hyras ut via HomeQs bostadsplattform.

”Vår ambition är att SBS ska vara det bostadsbolag som studenter helst vill vara hyresgäst hos, och där är digitala lösningar en viktig del i att skapa en bra boendeupplevelse. Genom att använda HomeQs lösning för annonsering och förmedling av bostäder kan vi både effektivisera våra interna processer och samtidigt möta efterfrågan hos en allt mer digital målgrupp”, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige.

HomeQ samlar ett flertal större privata hyresvärdar, vilket innebär att SBS hyresgäster kan spara ihop ködagar även för nästa boende efter studierna – allt i samma bostadskö.

SBS bostäder i Luleå förmedlas även fortsättningsvis via Studentbostadsservice.

Vid frågor, vänligen kontakta:

Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige

rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Om Studentbostäder i Sverige AB

SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Sveriges största studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Läs mer på www.sbsstudent.se