Snart är den här – vår nationella bostadskö!

Vi är stolta över att snart kunna förmedla studentlägenheter genom vår egen rikstäckande bostadskö. Det nya kösystemet gör våra studentbostäder tillgängliga för fler, med en smidigare och mer flexibel ansökningsprocess.

Många blivande studenter är stressade över att inte kunna starta ansökningsprocessen för en studentbostad innan de vet vilken stad de ska studera i. Under det första kvartalet 2023 lanserar vi därför en nationell bostadskö som gäller för samtliga våra studentbostäder i hela Sverige. På så vis behöver du som student inte vänta på antagningsbeskedet innan du väljer bostadskö.

Det kommer att vara möjligt att ställa sig i kön från 13 års ålder, och du behöver inte registrera dig med BankID för att få en köplats. Vi vill underlätta för gymnasieelever som vill fortsätta sina studier på universitet eller högskola att kunna planera sin framtid i god tid. Bostaden ska inte stå i vägen för dig att jaga dina drömmar.

Vill du kunna ställa dig först i den nya kön? Fyll i en intresseanmälan i formuläret här på sidan, så mejlar vi dig när dörrarna öppnar till vårt nationella kösystem.

 

SBS egen bostadskö