Nu gör vi plats för fler studenter 

 

- i Karlstad, Karlskrona, Växjö och Trollhättan

Det bubblar i många av våra svenska städer, med ett växande lokalt näringsliv och en stark befolkningstillväxt. Men fortfarande råder det stor brist på bostäder på många håll, inte minst studentbostäder. Bostaden ska inte stå i vägen för att kunna välja en utbildning i en ny stad. Därför satsar vi nu på att utveckla våra studentbostäder för att fler ska kunna bo i kvalitativa och trivsamma miljöer under hela studietiden.

Vi ersätter och fräschar upp några av våra bostäder i Karlstad, Karlskrona, Växjö och Trollhättan

I flera områden i Karlstad, Karlskrona, Växjö och Trollhättan där vi har fastigheter idag ser vi potential att nyttja marken på ett bättre sätt. För att kunna göra detta planerar vi att successivt ersätta de befintliga bostäderna med nya och fler bostäder.

Genom att bygga nytt kan vi erbjuda lägenheter med en högre kvalitet som är bättre anpassade för hyresgästernas behov. Vi planerar bland annat att skapa nya uteplatser med fler sociala ytor och har ambitionen att även inkludera nya funktioner kring bostäderna, till exempel utegym eller ett café.

”Bostaden är en viktig del av hela studentupplevelsen och vi vill att alla studenter ska ha det bästa boendet när de pluggar till sitt drömyrke. Med de nybyggda bostäderna kan vi fortsätta erbjuda prisvärda studentboenden som hyresgästerna trivs i”, berättar Rebecka Eidenert, VD på Studentbostäder i Norden.


 

För dig som hyresgäst eller som söker bostad

De bostadsområden som berörs av de nya planerna är Vinter- och Kvintettvägen i Karlstad, Minervavägen i Karlskrona, Gamla Teleborgsvägen i Växjö och Karlstorpsvägen i Trollhättan.

Den planerade förändringen för området ligger längre fram i tiden och kommer inte att påverka dig som hyresgäst ännu. Vi hyr ännu ut med tillsvidarekontrakt och du kan då känna dig trygg att du alltid kommer ha en bostad hos oss. Ni kommer att i god tid få kontinuerlig information om hur det går i processen med detaljplanen och tider som kan beröra er.

Har du frågor kring planerna eller ditt boende, tveka inte att höra av dig till oss! info@sbsstudent.se