Studentstaden där hållbarhet och kvalitet står i fokus

Jönköping är en levande studentstad med omslutande sjöutsikt och vacker stadsbild. Partnerskap med internationella skolor och institutioner gör att såväl högskolan som staden präglas av en varierad demografi med studenter från över 100 länder. Genom ett tätt samarbete med kommun, lärosäte och studenter har vi på SBS startat ett nytt bostadsprojekt som står redo för inflytt under 2021–2022 – ett projekt som för bolaget är det första i Jönköping.

Vi planerar att bygga 407 klimatsmarta studentbostäder i det natursköna området Ekhagen, med inflytt i etapper från sensommaren 2021 fram till våren 2022. Campus Träbyn, som det heter, ligger endast ett stenkast från såväl centrum som en av stadens tre sjöar och erbjuder en tilltalande miljö med närhet till en rad olika aktiviteter. Vår målsättning är att addera tilltalande studentbostäder till den vackra natur och de möjligheter som finns i området som är en stor del av Jönköpings studentliv och en mötesplats för nya som gamla studenter vid Jönköping University.

Med stommar byggda i trä, tak av sedum och energiförbrukning baserat på solceller erbjuder vi hållbara och klimatsmarta bostäder som går i linje med högskolans och studenters hållbarhetstänk och förväntningar. Campus Träbyn består av flertalet bostadshus med lägenheter i olika utformning med möjligheter till att dels bo ensam, dels dela boende med en vän. Smarta boendelösningar ger studenter möjligheter till ett kostnadseffektivt och socialt boendealternativ i något som för många är första gången man bor på egen hand.

"Lägenheterna vi bygger ska ha en hyra som är överkomlig för en student men som samtidigt möjliggör att deras studietid blir rolig och främjar det sociala som vi vet är väldigt viktigt när nya studenter anländer till en helt ny stad och för första gången flyttar hemifrån. Ett exempel är de kompistvåor där två vänner kan dela på boendet och sänka sina kostnader utan att tumma på kvaliteten", delger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Norden.

Med gångavstånd till shoppingcentret A6, Ikea och COOP har du som student nära till såväl butiker som dagligvaror. I området kring bostaden finner du utomhusgym, växthus, miljöstation och bilparkering, allt för att främja ett enkelt och hållbart studentliv. Studierum och gemensamma lokaler anpassade till social samvaro präglar våra bostäder som är framtagna att främja umgänge och gemenskap. Med campus Träbyn vill vi på SBS fortsätta skapa studentmiljöer som är inspirerande, stimulerande och givande för nutiden och framtidens studenter i Norden.

Just nu har vi flera lediga studentbostäder i Jönköping, klicka dig in på våra Lediga bostäder för mer info.

Se även: