För investerare

Studentbostäder i Sverige har tecknat blockhyresavtal i Spånga med co-living företaget Allihoop

Hyresavtalet innebär en blockförhyrning på Fastigheten Ferdinand 8 i Spånga där Studentbostäder i Sverige, SBS, för närvarande slutför ett projekt med studentlägenheter. Allihop kommer att förhyra 69 lägenheter fördelade på 9 etagekorridorer med gemensamma utrymmen för de boende. Avtalet sträcker sig över 10 år med start 1 augusti 2021 med en årshyra på 3,7 MSEK med en instegsrabatt under 2021 om totalt 0,7 MSEK.

Allihoop erbjuder "co-living as a service" till young professionals. Det är en community-baserad boendeform där man hyr en egen möblerad lägenhet och har tillgång till gemensamma ytor som delas med andra. I hyran ingår olika tilläggstjänster, som wifi och städning, liksom tillgång till en specifik app för Allihoops medlemmar där de kan nätverka med varandra.

– Bostadsfrågan är komplex och kräver innovativa lösningar som möter behoven hos en rörlig publik i en växande stad. SBS delar den visionen på en rikstäckande nivå. Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och är stolta att tillsammans kunna öppna ytterligare ett community i Stockholm, som erbjuder fler unga talanger en inkluderade boendeform. Förutsättningarna är exceptionella och vi välkomnar våra medlemmar till Spånga redan i augusti, säger Milad Barosen, VD och co-founder på Allihoop.

– Allihop erbjuder inte bara ett boende, utan tillhandahåller även gemenskap genom moderna lösningar. Och det är precis vad vi söker till vårt Campus Ferdinand. Kombinationen studentbostad och näringsliv tror vi att vi kommer få se mer av i framtiden, vilket genererar ett värde för oss som fastighetsägare och för Stockholms stad, menar Samira Mchaiter, Förvaltningschef på SBS.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser: Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
CA@mangold.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
SBS-PM 20210423.pdf

Om Studentbostäder i Sverige – SBS:
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Filer för nedladdning