För investerare

Studentbostäder i Norden vinner Studentbostadspriset

Studentbostäder i Norden tilldelas Studentbostadspriset 2022 för projektet Campus Träbyn i Jönköping. Det tillkännagavs på en prisutdelning arrangerad av Studentbostadsföretagen i dag den 25 januari.

– Det är med en otrolig stolthet som vi tar emot Studentbostadspriset. Det är ett kvitto på att vår långsiktiga satsning på boenden som är både socialt och miljömässigt hållbara är helt rätt, för oss som företag men framför allt för våra nöjda hyresgäster, säger Rebecka Eidenert, VD på Studentbostäder i Norden.

Studentbostadspriset delas årligen ut till ett nyproducerat studentbostadsprojekt som utmärkt sig inom hållbarhet, innovation, gestaltning och utformning. Campus Träbyn i Jönköping var nominerat tillsammans med två ytterligare finalister och beskrevs av juryn som ”Ett vackert, socialt och hållbart tillskott till Jönköpings studentbostadsutbud”.

Läs mer om Campus Träbyn här.

Läs mer om Studentbostadspriset här.

Juryns nominering:

I Jönköping har Träbyn vuxit fram, ett helt nytt studentbostadsområde med över 400 studentbostäder i olika storlek och form. Här kan studenter välja att bo i en klassisk etta eller en ny version av korridorboendet, där fyra studenter delar kök och badrum i en genomtänkt planlösning som främjar social gemenskap. Både ute och inne finns flera inspirerande sociala ytor – stora som små – för studier, umgänge och fysisk aktivitet.

Områdets hub är Klubben, en bokningsbar yta som programmeras av studenterna, kanske via Studentbostäder i Nordens egen community-app. Även om majoriteten av bostäderna är ettor, uppmuntrar utformningen av övriga ytor både en social livsstil och aktiv förvaltning. Här kan man inte undgå att möta sina grannar i nya, spännande sammanhang.

Utemiljön är inbjudande och skapar nya rum som binder ihop huskropparna, såsom Torget, Odlingsallén och Ekhagen. Runt de nya stadsrummen finns gemensamma ytor i bottenplan som skapar liv och rörelse både ute och inne. Solceller, sedumtak, trästomme och goda förutsättningar för en hållbar livsstil för studenterna, såsom cykel som främsta transportmedel, delat boende och odlingsmöjligheter, präglar projektets hållbarhetstänk. Ett vackert, socialt och hållbart tillskott till Jönköpings studentbostadsutbud.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden
rebecka.eidenert@sbsstudent.se
+46 (0)70 786 54 54