För investerare

Studentbostäder i Norden växlar upp i Spånga genom utökat samarbetsavtal med Allihoop

Under hösten har Campus Ferdinand i Spånga fått många nya hyresgäster. Studentbostäder i Norden ingår nu i ett utökat blockhyresavtal med Allihoop som sträcker sig över en hyresperiod på 5 år. Avtalen tillsammans omfattar totalt en blockuthyrning av cirka 130 lägenheter i fastigheten Ferdinand 8 i Spånga.

Avtalet mellan Allihoop och SBS, som tidigare omfattat en blockuthyrning på 10 år av 70 lägenheter, utökas nu till cirka 130 lägenheter. Tillkommande hyresavtalet sträcker sig över en 5 års hyresperiod och beräknas ha en årshyra på 4,704 MSEK exklusive tillägg med en instegsrabatt om totalt 1,078 MSEK.

Trots att Campus Ferdinand tidigare ägare har kritiserats väljer Allihoop och SBS att satsa i Spånga fullt ut.

– För oss är detta samarbete värdefullt då vi tillsammans kan kombinera studentbostad och näringsliv i just Spånga. Just nätvärksbiten som co-living har ser vi är centralt för studenter. Den här typen av flexibelt boende kommer vi fortsätta att se i framtiden, säger Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden.

I många samarbeten kan det dröja upp till ett halvår innan diskussioner och förhandlingar når bordet, men i det här fallet har båda bolagen agerat snabbt på en komplex bostadsmarknad.

– Vi är specialiserade på att skapa en inkluderande gemenskap och samhörighet för young profesisonals och expats som kommer till Stockholm. Det är otroligt viktigt för den här gruppen att de får ett sammanhang i sin nya stad och att de känner sig välkomna – annars kommer de inte stanna i Stockholm. Vi vill med co-living tillgodose svenska företag med rätt kompetens. Just nu skriker de efter arbetskraft och specialistkompetens, säger Milad Barosen, VD och medgrundare på Allihoop.

De kommande tre åren vill SBS bygga ytterligare 1000 bostäder i Spånga-området för att fullt ut kunna ta tillvara den tillväxtpotential som finns.

För ytterligare information kontakta:

Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 oktober 2021 kl. 13:15 CEST.

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
CA@mangold.se

Om Studentbostäder i Norden – SBS:
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.