För investerare

Studentbostäder i Norden tillträder första etappen av förvärv i Danmark

Den 26 april 2021 offentliggjorde Studentbostäder i Norden AB (publ) (”SBS”) ett förvärv av ett nyproduktionsprojekt med 578 studentlägenheter i Köpenhamn, Danmark. Projektet har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1 175 MDKK, motsvarande cirka 1 600 MSEK. Nu tillträder SBS enligt plan den första etappen som består av totalt 288 studentlägenheter, varav 206 är blockuthyrda på 10 år till den ideella stiftelsen Housing Foundation Copenhagen-fond, en livsmedelsbutik uthyrd på 15 år till Netto samt en förskola.

– Köpenhamn är en attraktiv stad för studenter där det likt många studieorter i Sverige finns en omfattande brist på studentbostäder. Det här projektet byggs enligt vårt nya koncept där studentbostaden är mer än bara en bostad. Gefion Group har lyckats med att ge studenterna tillgång till ett unikt studentboende med välplanerade gemensamma ytor att umgås på, takterrasser, gym, café och livsmedelsbutik i fastigheten. Detta med ett av de bättre lägena i Köpenhamn, vilket bidrar till en livskvalité utöver det vanliga.", kommenterar Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden.

Gefion Group har utvecklat projektet och är ansvariga för slutförandet av byggnationen, initial uthyrning samt nyckelfärdig leverans. Byggnationen sker i två etapper och kommer att tillträdas efter färdigställande av respektive etapp. Etapp två planeras tillträdas under andra kvartalet 2022, där ingår 290 studentbostäder, ett gym samt café. Nybyggnationsprojektet är skräddarsytt för studentbostadsändamål och huskomplexet har även ett flertal delade takterrasser med havsutsikt, gemensamma köksutrymmen och parkering.

Fastigheten är attraktivt beläget i Amager Øst; ett centralt beläget område cirka 5 km sydost om Köpenhamns stadskärna och ett par minuter från den populära kustremsan Amager Strandpark. Projektet ligger intill tunnelbanestation Femøren som möjliggör tidseffektiv transport till Köpenhamns många lärosäten, innerstadskvarter och sevärdheter. Dörr-till-dörr nås Köpenhamns centrumkärna på dryga 10 minuter och stadens två största universitet nås på dryga 18 minuter.

-”Vi fortsätter att vara ett transaktionsintensivt bolag och skapar tillväxt både genom vår egen projektutveckling samt genom attraktiva förvärv, som det här projektet i Köpenhamn. Vi har som mål att bli det ledande studentbostadsbolaget i Norden. Det här förvärvet ger oss en effektiv förvaltningsenhet med ett stabilt kassaflöde vilket är ett bra komplement till vår projektportfölj. Genom detta skapar vi både stabilitet och tillväxt till våra aktieägare.", kommenterar Sofia Folstad, Finans- och transaktionschef Studentbostäder i Norden.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, den 26 augusti 2021 kl. 14:15 CET.

För ytterligare information kontakta: Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
CA@mangold.se

Om Studentbostäder i Norden – SBS:
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.