För investerare

Studentbostäder i Norden tecknar hyresavtal med Handelshögskolan i Stockholm

Studentbostäder i Norden AB (publ) (“SBS”) har ingått avtal med Handelshögskolan i Stockholm om att förse lärosätets internationella studenter med studentbostäder. Totalt omfattar överenskommelsen 107 nybyggda lägenheter i området Campus Star i Spånga.

– Vi är glada över att kunna erbjuda en trygg boendelösning för internationella studenter som har valt att studera på Handelshögskolan. Campus Star är byggt för att främja ett aktivt studieliv med nära kommunikationer till Stockholms innerstad och kommer att stå färdigt under våren 2024, säger Samira Mchaiter, Förvaltningschef på Studentbostäder i Norden.

Avtalet innefattar två delar, dels i form av ett ramavtal direkt med Handelshögskolan med garanti på 60 studentbostäder, dels genom ett blockavtal med the Swedish Program som är knutet till Handelshögskolan, där SBS erbjuder 47 studentbostäder till amerikanska utbytesstudenter i Stockholm.

– Det är viktigt för oss att kunna erbjuda attraktiva studentbostäder och Campus Star i Spånga blir ett område med stora sociala ytor både inomhus och utomhus vilket skapar en bra boendemiljö för våra internationella studenter. Det är en viktig parameter i konkurrensen om de bästa studenterna, säger Fredrik Holm, tillförordnad fastighetschef på Handelshögskolan.
Studentbostäderna kommer att hyras ut fullt möblerade och de första utbytesstudenterna förväntas flytta in under höstterminen 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta
Samira Mchaiter, Förvaltningschef Studentbostäder i Norden
samira.mchaiter@sbsstudent.se
+46 (0)70 780 84 83

Om Studentbostäder i Norden
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.