För investerare

Studentbostäder i Norden nominerade till Studentbostadspriset

Träbyn, Studentbostäder i Nordens studentbostadsområde i Jönköping, är nominerat till Studentbostadspriset 2022. Priset delas ut till nyskapade studentbostäder som främjar innovation, hållbarhet och stärker den högre utbildningen.

– Vi är väldigt stolta över att Träbyn har nominerats till årets Studentbostadspris. Det är en utmärkelse som sätter studentens behov främst och en bekräftelse på att ett studentboende kan vara så mycket mer än bara en sovplats under studierna, säger Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden.

Träbyn har valts ut av juryn tillsammans med två andra nominerade studentbostadsprojekt som
”på bästa sätt skapat ett boende för studenter där de trivs, utvecklas och får bästa möjliga studietid”. Prisutdelningen äger rum den 25 januari 2023.

Läs mer om Studentbostadspriset och de nominerade.

Juryns nominering:

I Jönköping har Träbyn vuxit fram, ett helt nytt studentbostadsområde med över 400 studentbostäder i olika storlek och form. Här kan studenter välja att bo i en klassisk etta eller en ny version av korridorsboende, där fyra studenter delar kök och badrum i en genomtänkt planlösning som främjar social gemenskap. Både ute och inne finns flera inspirerande sociala ytor – stora som små – för studier, umgänge och fysisk aktivitet. Områdets hub är Klubben, en bokningsbar yta som programmeras av studenterna, kanske via Studentbostäder i Nordens egen community-app. Även om majoriteten av bostäderna är ettor, uppmuntrar utformningen av övriga ytor både en social livsstil och aktiv förvaltning. Här kan man inte undgå att möta sina grannar i nya, spännande sammanhang.

Utemiljön är inbjudande och skapar nya rum som binder ihop huskropparna, såsom Torget, Odlingsallén och Ekhagen. Runt de nya stadsrummen finns gemensamma ytor i bottenplan som skapar liv och rörelse både ute och inne. Solceller, sedumtak, trästomme och goda förutsättningar för en hållbar livsstil för studenterna, såsom cykel som främsta transportmedel, delat boende och odlingsmöjligheter, präglar projektets hållbarhetstänk. Ett vackert, socialt och hållbart tillskott till Jönköpings studentbostadsutbud.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden
rebecka.eidenert@sbsstudent.se
+46 (0)70 786 54 54