För investerare

Studentbostäder i Norden inleder samarbete med Telenor

Studentbostäder i Norden (publ) (”SBS”) och Telenor har ingått ett avtal som innebär att cirka 7 000 hyresgäster under en femårsperiod kommer att få tillgång till bredband från Telenor via ett gruppavtal. Genom att SBS står för abonnemangen kan studenterna få bredbandslösning som en del av sitt boendeerbjudande.

Studenter är en kundgrupp som inte alltid har möjlighet att teckna bra bredbandsabonnemang, men som har ett stort behov av bra internetuppkoppling. I studentboenden är det dessutom relativt hög omsättning av hyresgäster och leveransmodellen, med ett bredband för alla förenklar vi både för hyresgäster och hyresvärdar.

“Det är en ny leveransmodell för bredband som vi utvecklat tillsammans med SBS. Det känns bra med en affärsmodell som verkligen kommer att gynna studenterna och som går att återanvända till andra fastighetsägare som vill ligga långt fram i digitaliseringen”, säger June Solbekk, Chief Marketing Officer Consumer på Telenor Sverige.

I den lösning som ingår i samarbetet får studenterna bredband som kan användas direkt vid inflyttning utan aktivering. De boende tillhandahåller egen utrustning, vilket innebär minskad administration och behov av support samt bättre använda resurser.

“Bland studenter är det många som redan har en router och därför har vi valt att plocka bort onödig utrustning. Genom att inte tillhandahålla eller byta ut routers räknar vi med en stor CO2-besparing – ett resultat av att vi inte bidrar till ökad produktion och kassering”, säger Magnus Jägre, hållbarhets- och innovationschef på SBS.

Utöver bredbandsuppkopplingen kommer andra prisvärda tjänster att erbjudas till studenterna.

“Vi tycker att alla studenter ska ha tillgång till bra internet och är stolta över det här samarbetet. Telenor har varit lyhörda och kommit med förslag på långsiktiga lösningar”, säger Rebecka Eidenert, vd på SBS.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, vd Studentbostäder i Norden,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se