För investerare

Studentbostäder i Norden inleder samarbete med eldriven fordonspool

Studentbostäder i Norden (publ) (“SBS”) tecknar ett treårigt, rikstäckande ramavtal för gröna mobilitetslösningar med fordonspoolen OurGreenCar. Först ut är studentfastigheterna i Oxie, Malmö. Här får hyresgästerna i 548 studentbostäder tillgång till en gemensam fordonspool med eldrivna lådcyklar och elbilar – drivna på el från fastigheternas solcellspaneler.

Studentbostäder i Norden inleder samarbete med OurGreenCar – en fordonspool för eldrivna lådcyklar och elbilar. Det första projektet i ramavtalet startar i augusti 2022 och först ut är området Oxie i Malmö. Hyresgästerna i de 548 studentbostäderna får då tillgång till allt fordonspoolen har att erbjuda, placerat på fastighetsområdet.

Samarbetet är ett av flera steg i att växla upp SBS hållbarhetsarbete. Bland annat tecknade bolaget under 2021 ett ramavtal för 100 procent grön el för samtliga fastigheter i Sverige. I första hand kommer fordonspoolen laddas av solcellspaneler installerade på fastigheterna.

”Vårt mål är att skapa framtidens studentboenden. Genom avtalet med OurGreenCar främjar vi både ett aktivt och hållbart studentliv. Att kunna ta sig från A till B på ett hållbart och samtidigt smidigt sätt underlättar vardagen för våra hyresgäster. Det frigör mer tid för studierna – och således goda studieresultat och ett bättre välmående”, säger Rebecka Eidenert, vd på SBS.

”Jag tror att studenterna kommer vara mycket positiva till en grön fordonspool. Studentekonomi är inte synonymt med att äga och köra runt med elbil eller eldrivna lådcyklar. Det här ger dem möjlighet att ta sig runt med fordon när de behöver utan att det kostar skjortan. Vi har några av landets lägsta tariffer, något som rimmar väl med studentekonomi”, säger Kenneth Falk, medgrundare av OurGreenCar.