För investerare

Studentbostäder i Norden AB tecknar ramavtal med Dalakraft för grön el

Studentbostäder i Norden AB (publ) (”SBS”) har från och med november tecknat ett omfattade ramavtal med Dalakraft om 100 procent grön el för hela fastighetsbeståndet i Sverige och därigenom förbrukningen för över 4000 studenter. Avtalet omfattar även SBS egen förbrukning.

Som bolag bedriver vi ett långsiktigt miljöarbete genom hela kedjan – i vår utveckling, förvaltning och byggandet av studentbostäder – för att alltid sträva efter en så minimal miljöpåverkan som möjligt. Vår målsättning har varit att öka andelen el från förnybara energikällor i alla projekt.

Studentbostäder i Nordens egen förbrukning skulle tillsammans med studenternas förbrukning motsvara över 250 ton CO2e årligen i utsläpp med Nordisk EL-mix och i och med detta avtal har vi möjlighet att minska detta till noll CO2 utsläpp.

– För oss som studentbostadsbolag är det viktigt med miljömärkt el. Därför var det naturligt för oss att välja en aktör som Dalakraft som kan leverera grön el på bred front, menar Magnus Jägre, Innovations- och hållbarhetschef på Studentbostäder i Norden.

Dalakraft bildades av lokala elnätsföretag i Dalarna och säljer i dag grön el till privatpersoner och företag i hela Sverige bland annat genom att köpa förnybar el från lokala elproducenter och samt vindkraft.

– Grön el är i dag attraktivt för många företag och organisationer runt om i Sverige. Vi är glada att Studentbostäder i Norden har valt oss som leverantör och hoppas på ett långt och givande samarbete säger Hillevi Blomkvist, företagssäljare Dalakraft.

För ytterligare information kontakta: Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
CA@mangold.se

Om Studentbostäder i Norden – SBS:
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.