För investerare

Studentbostäder i Norden AB tar första spadtag i Norrköping

Studentbostäder i Norden AB (publ) (”SBS”) har den 23 maj 2022 tagit första spadtaget för fastigheten Ankarstocken 27 i Norrköping som omfattar 198 studentbostäder. I ett växande Norrköping blir detta starten för ett nytt, centralt studentbostadsområde med gemenskap och fysisk aktivitet i fokus.

Målet med projektet är att skapa mindre och samtidigt yteffektiva lägenheter och som med sökt investeringsstöd kan erbjudas med en hyra studenter ska kunna ha råd med. Studentbostäderna byggs med stort fokus på gemenskap och fysisk aktivitet.
 
Campus Norrköping, som en del av Linköpings universitet, har blivit en populär studieort och är därför också en stad i ökat behov av studentbostäder. Kommunens vision och mål för staden 2035 är att öka antalet studerande till 10 000 studenter.
 
”Norrköping är en attraktiv studentstad och därför är det viktigt att vi som studentbostadsbolag har en starkare närvaro här. Vi ser fram emot att kunna tillföra Norrköping fler studentbostäder i hög kvalitet som studenterna faktiskt kan ha råd med”, berättar Rebecka Eidenert, VD på SBS.
 
På plats under spadtaget var bland annat vd för SBS, Rebecka Eidenert, ordförande i samhällsplaneringsnämnden Reidar Svedahl och exploateringschefen från Norrköpings kommun Henrik Haugness.
 
Projektet är planerad att färdigställas kring hösten 2023 genom Ride Entreprenad.