För investerare

Studentbostäder i Norden AB påbörjar nyproduktion av totalt 198 studentbostäder i centrala Norrköping

Studentbostäder i Norden AB (publ) (”SBS”) genom dotterbolag, har tecknat entreprenadavtal med Ride Entreprenad AB. Avtalet innebär en totalentreprenad om att uppföra nybyggnation av 198 studentbostäder med lokaler och gemensamhetsutrymmen i bottenplan. De nya husen planeras att vara färdigställda årskiftet 2022/2023.

Fastigheten Ankarstocken 27 ligger vid korsningen Repslagaregatan/Kristinagatan centralt i Norrköping. Byggnationen omfattar i sin helhet ca 4285 kvm BOA av totalt ca 6820 kvm BTA.

-” Detta nyproduktionsprojekt kommer att bli ett lyft för Norrköping då vi nu tillsammans med SBS utvecklar ett campus centralt i staden. Det är roligt att se en fastighetsägare som svarar för studenternas behov och önskemål samtidigt som hållbarhetsaspekterna finns med från första stund, säger Sebastian Schönström, VD Ride Group AB.

Ansökan om investeringsstöd samt energibonus har inlämnats till Boverket innan årsskiftet och byggnaderna ska certifieras enligt Green Building.

-”Vi är väldigt glada att komma igång med ytterligare ett projekt, denna gång i Norrköping. Detta är vårt första projekt i staden och vi ser fram emot att kunna erbjuda studenterna ett fantastiskt centralt boende med ett stort utbud av allt stadslivet har att ge. Denna expansion är ett steg i rätt riktning mot att bli Nordens ledande studentbostadsföretag”, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige AB.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Norden,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
CA@mangold.se