För investerare

Nu tas första spadtaget för 208 nya studentbostäder på Beryllgatan i Göteborg

Efter att Prime Living fått klartecken från Göteborgs Stad tas nu första spadtaget för 208 tillfälliga studentbostäder. Bostäderna kommer att byggas på den långsmala markytan mellan Beryllgatan och Stora Fiskebäcksvägen, ett välkommet tillskott i Grevegårdsområdet.

– Det känns väldigt roligt att dra igång satsningen för fler studentbostäder. Vi ser fram emot att redan under 2015 kunna erbjuda studenter ett bra boende med bland annat eget kök, helkaklat badrum och egen balkong i ett läge med bra kollektivtrafik. Jag tycker vi har hittat en bra process för att på kort tid kunna producera studentbostäder som både har kvalité och rimliga hyror, säger Jan Severa, VD för Prime Living.

Fler byggaktörer till Göteborg välkomnas av politiken
– Med den takt Göteborg växer behöver vi fler byggaktörer och fastighetsägare som vill vara med och utveckla staden. Prime Living har visat att de har höga ambitioner och det är roligt att de vill vara först ut med att förse Göteborg med tillfälliga bostäder med fokus på låga hyror och högsta möjliga kvalitet. Modulbostäder av denna typ pressar byggkostnaderna samtidigt som de bidrar till att minska bostadsbristen och hyresnivåerna hålls därmed låga, säger Jahja Zeqiraj, ordförande (s) i Fastighetsnämnden, Göteborg.

21 kvadratmeter för 4 200 kronor
Totalt kommer det att byggas 176 ettor som är 21 kvadratmeter vardera och 32 tvåor som är 34 kvadratmeter vardera. Alla lägenheter har dessutom egen balkong. Inflyttningen påbörjas under 2015 och lägenheterna kommer att annonseras på Boplats Göteborg. Månadshyran för en etta med kök kommer att bli 4 200 kronor.

– En del av Prime Livings koncept är att hålla ner byggnationskostnaderna, på så sätt kan vi sätta rimliga hyror på våra bostäder i enlighet med de krav som staden ställer, säger Jan Severa.

– Det ska bli spännande att se resultatet av Prime Livings satsning. Det är en aktör som har visat höga ambitioner med fokus på rimliga hyror som dessutom håller bra kvalité säger Jahja Zeqiraj, ordförande (s) i Fastighetsnämnden, Göteborg.

Bristen på bostäder är stor
– Vi är väldigt glada över att fastighetsnämndens ordförande vill uppmärksamma våra nya studentbostäder i Göteborg. Bristen på bostäder är stor i alla våra storstäder och vår ambition är att påbörja 584 studentbostäder under 2015 i Göteborg, kommenterar VD, Jan Severa.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Jan Severa, VD, +46 (0) 708 458 133
jan.severa@primeliving.se
www.primeliving.se

Jahja Zeqiraj (S), ordförande fastighetsnämnden Göteborgs Stad
072 – 21 91 454
jahja.zeqiraj@fastighet.goteborg.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Prime Living Pressrelease 2015-06-25.pdf
Prime Living Spadtag.jpg
Prime Living Interiör.jpg

Om Prime Living
Prime Living utvecklar lönsamma studentbostäder i den nordiska marknaden med ett unikt koncept som ger kortare produktionstider och lägre kostnader. Bolaget äger och förvaltar långsiktigt samtliga lägenheter som produceras. Bostäderna består av prefabricerade bostadsmoduler som tillverkas på fabrik i Kina, transporteras och monteras på plats i Sverige. Idag förvaltar Prime Living 344 lägenheter på tre orter och har ytterligare cirka 3 100 lägenheter i pågående och planerad produktion under de kommande fyra åren i Stockholmsområdet, Göteborg, Öresundsområdet och Karlstad.

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB (556585-1267)
Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se

Filer för nedladdning