För investerare

Ingvor Sundbom ny VD i Prime Living från den 2 maj 2017

Den 2:e maj 2017 blir Ingvor Sundbom ny koncernchef och VD för Prime Living. Hon kommer närmast från en position som CFO i Hufvudstaden och tar över efter Jan Severa, som tidigare meddelat att han kommer att lämna VD-posten.

I slutet av 2016 meddelade Jan Severa att han kommer att lämna Prime Living och en process inleddes för att hitta hans efterträdare. Jan Severa föreslås av valberedningen att bli ny arbetande Styrelseordförande efter Jan-Erik Karström som avgår vid bolagsstämman. Jan Severa kommer vara ett bollplank till Ingvor Sundbom den första perioden och därefter i samråd med styrelse och ledning fortsätta utvecklingen av Prime Living i dess olika marknader.

Skicklig ledare tar över

Ingvor Sundbom är civilekonom och har en lång och gedigen erfarenhet från flera ledande befattningar inom både den svenska och den internationella finans- och fastighetsbranschen.

Med sin breda kompetens och sin gedigna förståelse av fastighetsmarknaden skapar hon goda förutsättningar för att ta Prime Living vidare i sina satsningar i Sverige och Europa.

Avgående styrelseordförande Jan-Erik Karström:

"Jag valdes in i styrelsen 2009. Under dessa 8 år har samarbetet med VD Jan Severa och styrelsen varit enastående gott, mycket beroende på Jans arbetskapacitet och kunskapsnivå. Nu när Jan går in i rollen som Styrelseordförande lyckönska honom att fortsätta i samma anda. Jag vill även hälsa Ingvor Sundbom välkommen in i bolaget med förhoppning om att hon ska trivas och utmanas av alla intressanta uppgifter i Prime Living."

"Det känns väldigt roligt att ha fått styrelsens förtroende att ta över rollen som VD för Prime Living. Under de senaste åren har bolaget utvecklats starkt och är väl etablerade inom sitt segment studentbostäder. Det bidrar till goda förutsättningar för en fortsatt tillväxt både nationellt och internationellt. Jag ser fram emot att få utveckla och leda ett så pionjärskapande och spännande bolag vidare till nästa nivå tillsammans med styrelsen och medarbetare.", säger Ingvor Sundbom i en kommentar.

23 februari 2017

Denna information är sådan information som Prime Living AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s mark- nadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 23 februari 2017 kl. 08:15 CET.

För ytterligare information kontakta:

Jan Severa, VD, +46 (0) 708 458 133
jan.severa@primeliving.se
www.primeliving.se

Ingvor Sundbom, +46 (0) 707-88 66 50 
ingvor@sundbom.org

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Prime Living Pressrelease 2017-02-23.pdf

Om Prime Living
Prime Living utvecklar lönsamma studentbostäder i den nordiska marknaden med ett unikt koncept som ger kortare produktionstider och lägre kostnader. Bolaget äger och förvaltar långsiktigt samtliga lägenheter som produceras. Bostäderna består av prefabricerade bostadsmoduler som tillverkas på fabrik i Kina, transporteras och monteras på plats i Sverige. Idag förvaltar Prime Living 840 lägenheter på fyra orter och har ytterligare cirka 2 300 lägenheter i pågående och planerad produktion under de kommande fyra åren i Stockholmsområdet, Göteborg, Öresundsområdet och Karlstad.

Certified Adviser
Mangold Fondkommission AB (556585-1267)
Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se

Filer för nedladdning