Välkommen till din nya bostad

Vi önskar dig som nybliven hyresgäst välkommen hem! Vi hoppas du får en trevlig tid hos oss!

Inflyttningsdag

Du får tillträde från det på kontraktet angivna datumet så länge detta inte är en helgdag, då gäller första vardag efter detta datum. Se till att ha koll på vad ditt kontrakt säger liksom våra rutiner angående nyckelutkvittering, besiktningsprotokoll, trivselregler, felanmälan, och hyresinbetalning. Dessa kan du läsa om nedan.

Hyreskontrakt

Se till att du noggrant läst igenom ditt hyreskontrakt innan inflyttning så du har koll på vilka regler som gäller. Studentbostäder är avsedda för att under studietiden utgöra bostäder för personer som studerar vid högskola/universitet. I hyresförhållandet följs lagen om hyra av bostadslägenhet (´§481/1995). För dig som är student och bifogat ditt antagningsbesked så är hyreskontraktet gällande så länge du studerar. Upphör du med studierna av någon anledning måste du omgående kontakta oss.

Nyckelutkvittering

Bor du hos oss i Göteborg, Ronneby eller på Kolonivägen 1 i Karlskrona har du fått information i ditt välkomstbrev med vart du ska vända dig för att boka in en tid för nyckelutkvittering. Flyttar du in i ett av våra andra områden kommer du få en tid mailad till dig innan inflyttningsdagen. Kom ihåg att ha med dig ID för att få ut nycklarna. Det är viktigt att du är rädd om dina nycklar och att du vid utflyttning returnerar samma. Det är absolut förbjudet att på egen hand kopiera dem.

Besiktningsprotokoll

Lägenheten kommer ha besiktigas innan du flyttar in och du kommer snart få besiktningsprotokollet mailat till dig, skulle du inte ha fått det inom ett par dagar är du välkommen att maila oss på info@sbsstudent.se så mailar vi över det.

OBS! Besiktningsprotokollet måste signeras med bankID, annars tar du över bostaden i befintligt skick. Tänk på att noga läsa igenom ditt besiktningsprotokoll. Eventuella anmärkningar eller tillägg till protokollet måste vara oss tillhanda inom max sex dagar från dess att du kvitterat ut nycklarna. Du skickar in dem genom att göra en felanmälan, skicka in alla anmärkningar i en och samma felanmälan som du döper till ”tillägg till besiktningsprotokoll” och beskriv tilläggen noggrant. Vi kommer sedan kontakta dig för att skicka oss bilder på tilläggen och spar sedan informationen.

Se även: